اندازه قطع وزیری بعد از صحافی

ابعاد قطع سررسید وزیری

ابعاد قطع سررسید وزیری مسئله ای است که در این مقاله بدان پرداخته میشود. درواقع کتاب ها و سررسیدها در سایزهای استاندارد تولید میشوند. هر سایز و ابعاد استاندارد در ایران دارای یک نام است. که قطع وزیری یکی از استانداردهای مورد استفاده در چاپخانه ها است. معادل قطع وزیری در خارج از کشور ‌Mrdium Octavo نام دارد و برای تولید کتاب های دانشگاهی و علمی مورد استفاده قرار میگیرد. قطع وزیری از لحاظ قدمت بعد از قطع سلطانی در جایگاه دوم قرار میگیرد. حتی این نوع چاپ در قرون وسطی به عنوان یکی از محبوب ترین قطع ها استفاده میشده است. از این رو قطع وزیری از جمله مرسوم ترین قطع های مورد استفاده در صنعت چاپ محسوب میشود. از دیگر ویژگی های این نوع چاپ میتوان به هزینه بسیار مناسب و سایز استاندارد آن اشاره کرد.از دیگر محصولات تبلیغاتی می توان به تقویم رومیزی اشاره کرد که کاربرد بسیاری دارد.

 

ابعاد قطع سررسید وزیری چقدر است؟

 

در این بخش از مقاله به ابعاد قطع سررسید وزیری میپردازیم. بر اساس استاندارد حاکم بر چاپخانه های ایران، اندازه قطع وزیری ۵ .۱۶× ۲۳.۵ سانتی منر است. اما گاهی برای ساده شدن کار ابعاد قطع وزیری را  ۱۷×۲۴ در نظر میگیرند. جالب است بدانید قطع وزیری تقریبا معادل با ابعاد کاغذB5 بوده و از نظر سایز یکی هستند. در همین راستا برای شیت بندی سررسید های وزیری از کاغذ های ۵۰ در ۷۰ استفاده میکنند. همانطور که گفته شد معادل قطع وزیری در خارج از کشور Medium Octavo بوده که با سایز ۱۶۵.۱ در ۲۳۴.۹۵ در نظر گرفته میشود. به هر حال قطع وزیری یک سایز کاملا متناسب است و گزینه بسیار مناسبی برای سررسید ها محسوب میشود. به همین دلیل هم بسیاری از شرکت ها برای تهیه هدیه تبلیغاتی قطع وزیری را سفارش میدهند. در ادامه مقاله بیشتر به بحث تاریخچه این نوع قطع و سررسید هایی که در سایز وزیری ساخته میشوند میپردازیم.

 

تاریخچه قطع وزیری

 

حال که با ابعاد قطع سررسید وزیری آشنا شدیم در این بخش به تاریخچه این قطع میپردازیم. در قرن ۱۵ ام میلادی یک دانشور و آموزگار اهل ونیز ایتالیا به نام آلدوس منوتیوس در سن ۴۰ سالگی تصمیم به تاسیس یک انتشارات  آلدینه در شهر ونیز کرد. این فرد تصمیم گرفت برای چاپ کتاب یک سایز مشخص و استانداری را برای در نظر بگیرد. تا آن زمان قطع سلطانی تنها سایزی بود که برای چاپ کتاب مورد استفاده قرار گرفت. اما آلدوس به این نتیجه رسید که قطع سلطانی برای کتاب یک سایز بزرگ محسوب میشود و استفاده از کتاب را برای افراد دشوار میکند. از طرفی بزرگ بودن کتاب سبب میشود خواندن آن کار سختی باشد. از این رو منوتیوس به عنوان یک چاپخانه دار قطع وزیری را جیگزین قطع سلطانی کرد و دومین استاندارد را برای چاپ کتاب و بعدها برای سررسید تولید کرد.

 

در صنعت چاپ چگونه از قطع وزیری استفاده میشود؟

 

 

در صنعت چاپ، ابعاد قطع سررسید وزیری یکی از پرکاربرد ترین قطع ها محسوب میشود. در همین راستا برای تولید یک ورق قطع وزیری از فریم چاپی ۵۰ در ۷۰ استفاده میشود. جالب است بدانید که اگر فریم چاپی را تا کنیم ابعاد ۵۰ در ۳۵ ایجاد میشود. اگر فرم ۵۰ در ۳۵ را تا کنیم یک فرم ۲۵ در ۳۵ تولید خواهد شد که قطع رحلی نامیده میشود. حال اگر مجددا فرم ۲۵ در ۳۵ را تا کنیم یک فرم با ابعاد ۱۷ در ۲۴ تولید میشود. اخرین فرم مناسب قطع وزیری بوده و برش نهایی آن در هنگام صحافی کتاب انجام خواهد شد. صنعت چاپ یک صنعت کاملا تخصصی بوده که فعالیت در آن ملزم به دانش و تجربه کافی است. چاپ افست برخلاف چاپ دیجیتال یک فرآیند تخصصی و کاربردی بوده که فعالیت در این حرفه، نیاز به آموزش دارد.

 

چرا باید سررسید تبلیغاتی تهیه کنیم؟

همانطور که گفته شد ابعاد قطع سررسید وزیری یکی از محبوب ترین ابعاد در زمینه تولید سررسید تبلیغاتی است. به طوری که اکثر کسب و کارها سررسید هایی را با قطع وزیری سفارش میدهند. اما چرا لازم است سررسید تبلیغاتی سفارش دهیم؟ درواقع هدایای تبلیغاتی یکی از ده ها روش موثر در بازاریابی و تبلیغات محسوب میشود‌ به طوری که حتی کمپانی های بسیار بزرگ در سرتاسر دنیا محصولات مختلفی را به عنوان هدیه تبلیغاتی تهیه کرده و به مشتریان ویژه خود اهدا میکنند. در ایران نیز این روش تبلیغاتی یکی از مرسوم ترین روش ها برای تبلیغات محسوب میشود. سررسید ها نیز یکی از کاربردی ترین محصولات برای تهیه هدیه تبلیغاتی هستند. چرا که اکثر افراد معمولا در طول روز یادداشت برداری میکنند و سررسید ها بهترین وسیله برای این کار محسوب میشوند. هم چنین اگر می خواهید یک هدیه خاص را ارائه دهید می توانید این محصول را در یک ست مدیریتی تعبیه کرده و به افراد خاص و مشتریان وفادارتان آن را هدیه دهید.

 

چاپخانه تولید سررسید های وزیری

 

در معتبرترین و با سابقه ترین چاپخانه ها نیز ابعاد قطع سررسید وزیری در دستور کار قرار دارد. دلیل این امر بالا بودن متقاضی برای این سایز از سررسید هاست. بدیهی است که هرچه تقاضا بالا رود، عرضه نیز افزایش میابد. البته سررسید های مختلفی در ابعاد و سایز های متنوع تولید میشوند. که در این میان میتوان به سررسید های رحلی، سررسید اروپایی، سررسید پالتویی، سررسید رقعی و غیره اشاره کرد. هر یک از این سررسید ها دارای ابعاد مخصوص به خود هستند. با این وجود سررسید های رقعی و وزیری از جمله محبوب ترین آن ها بوده که محبوبیت بسیار زیادی در میان افراد دارند. پیشنهاد میشود چنانچه شما نیز به عنوان یک کارفرما قصد تهیه هدیه تبلیغاتی برای کسب و کار خود را دارید بهتر است یکی از انواع قطع های وزیری و رقعی را تهیه نمایید. در بخش بعدی مقاله به جنس مورد استفاده در جلد سررسید های وزیری نیز میپردازیم.

 

جنس جلد سررسید های وزیری

 

در این بخش به جنس مورد استفاده در ابعاد قطع سررسید وزیری میپردازیم. درواقع سررسید ها در تنوع بالایی تولید و به دست مشتریان میرسند. این تنوع بیشتر در جنس و رنگ جلد سررسید ها قابل مشاهده است. چرم، سلفون، ترمو، گالینکور و غیره از جمله متریالی هستند که برای تهیه جلد سررسید وزیری استفاده میشود. هر یک از این متریال دارای کیفیت و خواص مخصوص به خود میباشد. که هر کسی بسته به سلیقه و بودجه خود میتواند یک کدام از آن ها را انتخاب و به صورت عمده سفارش دهد. برای سفارش سررسید های وزیری نیز میتوانید به وب سایت ها و مراکز معتبر خرید سررسید مراجعه کنید. محصول مورد نظر خود را انتخاب کرده و به صورت عمده سفارش دهید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *