تقویم رشد نوزاد چیست و چه کاربردی دارد؟

در این مقاله قصد داریم به تقویم رشد نوزاد بپردازیم. کودکان در شکل ها و اندازه های مختلف هستند و همه نوزادان با سرعت خاص خود رشد می کنند. در معاینات منظم سلامتی فرزندتان، ارائه‌ دهنده مراقبت‌های بهداشتی کودک شما اندازه‌گیری‌ های خاصی را بر روی نمودار رشد کودک ترسیم می‌ کند تا مطمئن شود که در مسیر درست قرار دارند. نمودار ممکن است دلهره آور به نظر برسد، اما ارائه دهنده شما می تواند به شما در درک این ابزار مفید و معنای نتایج برای فرزندتان کمک کند. برای آسان‌ تر کردن آن، نحوه خواندن نمودار رشد نوزاد و تفسیر نتایج را به شما نشان خواهیم داد.

نمودارهای رشد نوزاد چیست؟

نمودار رشد ابزاریست که میتوان به کمک آن تقویم رشد نوزاد را تهیه کرد. نمودارهای رشد نوزاد ابزارهای مهمی هستند که ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی برای بررسی سلامت کلی کودک شما استفاده می کنند. این نمودارها نحوه رشد کودک شما را در مقایسه با سایر کودکان هم سن و جنس ارزیابی می‌کند و می‌تواند ببیند کودک شما در طول زمان چگونه رشد می‌کند. استانداردهای رشد مورد استفاده برای نوزادان زیر 24 ماه بر اساس موارد زیر است:

  • وزن برای سن: این اندازه گیری وزن کودک شما را در یک سن خاص ردیابی می کند.
  • طول برای سن: این قد (قد) کودک شما را در یک سن خاص اندازه گیری می کند.
  • دور سر: این فاصله اطراف بزرگترین قسمت سر است و نشان می دهد که مغز کودک شما چگونه در حال رشد است.
  • وزن برای طول: این وزن کودک شما را به همراه قد (قد) اندازه گیری می کند.

ارائه‌ دهنده مراقبت‌ های بهداشتی فرزند شما از نمودارهای رشد متفاوت برای جنس ‌های مختلف، با استفاده از اصطلاحات پسر و دختر، و نمودارهای متفاوت برای نوزادان کمتر از 24 ماه و برای آن ‌ها 2 سال و بالاتر استفاده می‌کند. همچنین نمودارهای جداگانه ای برای نوزادانی که نارس به دنیا می آیند و برای کودکان مبتلا به سندرم داون وجود دارد.

بیشتر بخوانید: تفاوت سررسید روزشمار و هفته شمار چیست؟ کدامیک کاربردی تر است؟

کودک شما چه زمانی و چگونه اندازه گیری می شود؟

برای تقویم رشد نوزاد کودک شما چه زمانی و چگونه اندازه گیری می شود؟ شما احتمالاً ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی فرزندتان را در دوران بارداری انتخاب کرده اید و ویزیت اولیه کودک شما در مطب چند روز پس از تولد یا مدت کوتاهی پس از خروج شما از بیمارستان خواهد بود. با شروع اولین قرار ملاقات، بررسی رشد کودک شما به یک بخش روتین از هر ملاقات تبدیل خواهد شد، چه کودک شما یک ماهه باشد یا یک ساله. در ابتدا، معاینات کودک شما هر چند هفته یکبار انجام می شود و سپس هر چند ماه یکبار تا زمانی که کودک شما 1 ساله شود. از پرسیدن هر گونه سوالی که ممکن است در مورد سلامت و رشد کودک خود دارید تردید نکنید – ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی فرزندتان شریک زندگی شما است و می تواند به شما اطمینان دهد که کار عالی انجام می دهید و به شما کمک می کند تا مشکلاتی را که پیش می آید حل کنید.

در اینجا نحوه وزن کردن و اندازه گیری نوزادان به شرح زیر است:

در تقویم رشد نوزاد چه چیزاهایی ثبت می شود؟

  • وزن: وقتی کوچولوی شما لباس‌ هایش را برهنه می‌کند، ارائه‌ دهنده کودک شما احتمالاً از یک ترازو برای خواندن دقیق‌تر استفاده می‌کند.
  • طول: اندازه‌گیری طول (با نام مستعار قد) یک نوزاد چروکیده ممکن است مشکل باشد، اما ارائه ‌دهنده شما در این امر متخصص است! همانطور که کودک شما روی یک میز صاف دراز می کشد، ارائه دهنده به آرامی پاهای کودک شما را دراز می کند تا اندازه گیری دقیقی از بالای سر تا کف پای او داشته باشد.
  • دور سر: ارائه ‌دهنده مراقبت ‌های بهداشتی یک متر نواری نرم را دور پهن‌ترین قسمت سر کودکتان، از بالای ابروها، از بالای گوش‌ها، تا پشت سر می‌پیچد.

نحوه خواندن نمودار رشد کودک

نحوه خواندن نمودار رشد در تقویم رشد نوزاد چگونه است؟ هنگامی که اندازه گیری های خود را انجام دادید، ممکن است به نمودار رشد کودک نگاه کنید و تعجب کنید که چگونه باید آن را درک کنید. ارائه ‌دهنده مراقبت ‌های بهداشتی کودک شما می‌تواند به شما در درک نتایج کودکتان و ترسیم آن‌ ها در نمودار در معاینه سلامت کمک کند، اما در این بین در اینجا یک راهنمای سریع درباره نحوه خواندن این نمودارها وجود دارد. به یاد داشته باشید، اگر پسر دارید از نمودار رشد نوزاد پسر و اگر دختر دارید از نمودار رشد نوزاد دختر استفاده کنید. در نهایت این عدد ها را در یک تقویم ثبت کنید تا دید بازتر و آگاه تری به مسیر رشد کودک خود داشته باشید.

اهمیت تقویم رشد نوزاد

همه پدر و مادر هایی که صاحب فرزند شده اند می دانند که رشد نوزاد چقدر مسئله بااهمیتی است. رشد طبیعی نوزاد می تواند باعث ایجاد اطمینان خاطر در پدر و مادرهایی باشد که از این بابت نگران هستند  و البته کوچکترین اختلال در این زمینه نیز می تواند باعث استرس و اضطراب در والدین باشد. از این رو همواره پیشنهاد می شود والدین یک تقویم رشد نوزاد تهیه کنند تا به کمک آن کوچکترین تغییرات را ثبت کرده و رشد فرزند خود را تحت کنترل داشته باشند.

سخن آخر

امیدواریم مطالب مقاله مورد لطف شما قرار گرفته باشد و توانسته باشید به کمک آن یک تقویم ارزشمند برای رشد نوزاد خود تهیه کنید و بسیاری از تغییرات را ثبت و ضبط نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *