با تقویم میلادی و تاریخچه جذاب آن آشنا شوید !

تاریخچه تقویم میلادی

در تاریخچه تقویم میلادیتاریخچه تقویم میلادی پر از فراز و نشیب بوده است. تا به حال برایتان سوال شده است که ترتیب ماه های میلادی چگونه است؟ چرا این تقویم از زمستان شروع می شود؟ در این مقاله جوپنزا قصد داریم تا به این نکات جالب درباره تقویم میلادی بپردازیم.

 

از کالکشن جدید تقویم 1403 مجموعه جوپنزا دیدن نمایید.

 

تاریخچه تقویم میلادی در دوران ژولیوس سزار

پیش از تقویم میلادی، رومیان از تقویم ژولیانی استفاده می کردند. تقویمی که قدمتی بیش از 1600 سال داشت و توسط ژولیوس سزار در سال 46 قبل از میلاد ایجاد شده بود. برای آنکه تاریخچه تقویم میلادی را بررسی کنیم، باید نقاط ضعف تقویم ژولیانی را بشناسیم. چه چیز باعث شد که این تقویم با چنین قدمتی تغییر کند؟ در ادامه به این مسئله خواهیم پرداخت و سپس، تقویم گریگوری را بررسی می کنیم.

 

تقویم ژولیانی چگونه بود؟

جالب است بدانید تقویم رومی ها قبل از ژولیوس سزار هم پر از هرج و مرج بود و سیاستمداران و دیگران هر زمان که دلشان می خواست روزی یا ماهی را اضافه یا کم کرده و از این مسئله بهره برداری می کردند. تقویمی بود که به طرز وحشتناکی با فصول زمین که حاصل چرخش زمین به دور خورشید است، هماهنگ نبود. سزار یک تقویم جدید 364 و ¼ روزه ایجاد کرد. تقویم سزار به طور معمول 365 روز بود اما هر چهار سال شامل یک چهارم روز می شد که ما آن را به عنوان روز کبیسه می شناسیم.

با اینکه به نظر می رسید این تقویم دقیق است، اما به اندازه کافی دقیق نبود، زیرا سال 365 روز و 6 ساعت نیست، بلکه تقریبا 365 روز و 5 ساعت و 48 دقیقه و 46 ثانیه است. در نتیجه، تقویم ژولیوس 11 دقیقه و 14 ثانیه کند بود که هر 128 سال یک روز کامل از دست می رفت.

 

تغییر تقویم میلادی یا گریگوری

در سال 1572 که پاپ گریگوری سیزدهم زمام کارها را به دست گرفت، یک بحران تقویم شدید وجود داشت. مهم ترین تاریخ ها برای مسیحیان عقب و جلو می افتاد. برای مثال عید پاک که بر اساس تاریخ  در اعتدال بهاری (اولین روز بهار) است، خیلی زود جشن گرفته می شد، به همین علت باید یک تغییر جدی رخ می داد. اخترشناسان به گریگوری کمک کردند تا تقویمی درست کند که دقیق تر از تقویم ژولیانی باشد.

تاریخچه تقویم میلادی در واقع از اینجا کلید می خورد. تقویمی که همچنان 365 روز است و هر چهار سال، سال کبیسه حساب می شود. اما در سال هایی که به «00» ختم می شوند، سال کبیسه وجود نخواهد داشت مگر اینکه بر 400 تقسیم پذیر باشند. در نتیجه سال های 1700، 1800، 1900 و 2100 سال کبیسه نیستند اما سال های 1600 و 2000 کبیسه بودند.

 

چه کشورهایی در تاریخچه شان تقویم میلادی را پذیرفتند؟

در تاریخچه تقویم میلادی در آن سال توسط ایتالیا، لوکزامبورگ، پرتغال، اسپانیا و فرانسه به تصویب رسید. پاپ مجبور شد در 7 نوامبر به کشورها یادآوری کند که باید تقویم خود را تغییر دهند و بسیاری به این فراخوان توجه نکردند. اگر تغییر تقویم یک قرن زودتر اعلام میشد، کشورهای بیشتری تحت حکومت کاتولیک ها قرار داشتند و به دستور پاپ توجه می کردند. در سال 1582، پروتستانتیسم در سراسر قاره اروپا گسترش یافته بود و سیاست و مذهب در آشفتگی قرار داشت. علاوه بر این، کشورهای مسیحی ارتدوکس شرقی برای سال های زیادی تغییرات را قبول نکردند.

 

تقویم میلادی

 

ترتیب ماه های میلادی در تقویم

در تاریخچه تقویم میلادی ، ترتیب ماه های آن به شرح زیر است :

ترتیب ماه

نام فرانسوی

نام انگلیسی

تعداد روزها معادل ماه شمسی مخفف انگلیسی
1

 

ژانویه (Janvier) جنیوری (January) 31 11 دی تا 11 بهمن Jan
2 فوریه (Fevrier) فبروری (February) 28 یا 29 12 بهمن تا 9 اسفند Feb
3 مارس (Mars) مارچ (March) 31 10 اسفند تا 11 فروردین Mar
4 آوریل (Avril) ایپریل (April) 30 12 فروردین تا 10 اردیبهشت Apr
5 مه (Mai) می (May) 31 11 اردیبهشت تا 10 خرداد May
6 ژوئن (Juin) جون (June) 30 11 خرداد تا 9 تیر Jun
7 ژوئیه (Juillet) جولای (July) 31 10 تیر تا 9 مرداد Jul
8 اوت (Aout) آگوست (August) 31 10 مرداد تا 9 شهریور Aug
9 سپتامبر (Septembre) سپتامبر (September) 30 10 شهریور تا 8 مهر Sep
10 اکتبر (Octobre) اکتبر (October) 31 9 مهر تا 9 آبان Oct
11 نوامبر (Novembre) نومبر (November) 30 10 آبان تا 9 آذر Nov
12

دسامبر (Decembre)

دسمبر (December)

31

10 آذر تا 10 دی

Dec

 

معانی ماه های تقویم میلادی

در تاریخچه تقویم میلادی باید به معانی هر ماه نیز بپردازیم. هر ماه میلادی با توجه به مراسمی که در هر ماه برگزار می شده است یا نام الهه های یونان، پادشاهان رومی و اعداد و ارقام رومی در ارتباط است.

  • ژانویه: به نام الهه گشایش و خدای درها، ژانوس نام گذاری شده است. ژانویه دری به ماه های جدید و سال نو باز می کند.
  • فوریه: از کلمه لاتین Februum گرفته شده است. کلمه ای که به معنای خلوص و پاک سازی است. از آنجایی که رومیان در نیمه ماه دوم مراسم دینی برای پاک سازی روح انجام می دادند، این نام را گرفته است.
  • مارس: در تاریخچه تقویم میلادی ، مارس الهه جنگ و آغازگر فصل بهار است. به اعتقاد رومیان، مارس به جنگ زمستان می رود و پیروز می شود.
  • آوریل: که از کلمه لاتین Aperire به معنای باز شدن گرفته شده است به آغاز باز شدن گل ها اشاره دارد. همچنین نام این ماه از نام الهه یونانی عشق، آفرودیت گرفته شده است.
  • می: الهه حاصل خیزی در زمان روم باستان مایا (Maia) نام داشته و به دلیل رشد و شکوفایی طبیعت در این ماه، نام این الهه را برای ماه پنجم انتخاب کرده اند.
  • ژوئن: نام این ماه از نام ژونو (Juno) الهه ازدواج گرفته شده است. او الهه ازدواج و مادری و همسر ژوپیتر است.
  • ژوئیه: رومیان باستان نام این ماه را Quintilis به معنای پنجمین قرار داده بودند اما با تولد ژولیوس سزار در این ماه، نامش به ژوئیه تغییر داده شد.
  • اوت: این ماه نیز در تقویم میلادی به افتخار آگوستوس، امپراتور روم، اوت گذاشته شد.
  • سپتامبر: از کلمه لاتین Septem به معنای هفت گرفته شده است.
  • اکتبر: نام این ماه از کلمه لاتین Octo به معنای هشت گرفته شده با آنکه این ماه در واقع ماه دهم میلادی است.
  • نوامبر: با اینکه یازدهمین ماه است اما طبق تقویم رومی قدیمی همچنان نام قدیمی برایش استفاده می شود که در زبان لاتین به معنای عدد 9 است.
  • دسامبر: در تاریخچه تقویم میلادی ، این ماه نیز طبق تقویم رومی همچنان نام قدیمی خود به معنای 10 را حفظ کرده است.

 

 سخن پایانی

تقویم میلادی یا گریگوری دستخوش تغییرات بسیاری شد تا بتواند به شکل امروزی خود درآید. تقویم ژولیانی کاستی هایی داشت که تقویم جدید آن را برطرف کرد اما زمان شروع سال را از حالت طبیعی به زمستان تغییر دادند و نکات مختلف دیگری بر تقویم جدید اعمال شد که به آنها پرداختیم. امیدواریم این مقاله از وبسایت سررسید جوپنزا برای شما جالب بوده باشد و اطلاعات مفیدی درباره تاریخچه تقویم میلادی کسب کرده باشید.

 

سوالات متداول

۱. ماه اکتبر ماه چندم میلادی است؟

در تاریخچه تقویم میلادی ، ماه اکتبر ماه دهم میلادی است با آنکه نام آن به معنای هشت است و هنوز طبق تقویم رومی قدیمی، نام قدیم خود را حفظ کرده است.

۲. چه کسی تقویم میلادی را ایجاد کرد؟

تقویم میلادی به دستور پاپ گریگوری سیزدهم ایجاد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *